Kreatív foglalkozások, workshopok

Közös élmény

Szülinapi, leánybúcsús, vagy csapatépítős közös alkotás a saját műhelyünkben és kertünkben, a Héthatár Kecskefarmon, vagy az általatok kijelölt helyszínen.

Kreatív időtöltés kicsinek

Élménygazdag workshop óvodás és iskolás gyermekek számára. Rajzórai vendégprogram, iskolaszüneti foglalkozás, vagy tábori program keretein belül, mely során a gyerekek kézügyessége, önbizalma növekszik, ismerete bővül.

Egyedi, kézzel készült ajándék

Felejthetetlen anya-lánya, vagy apa-anya randi program, mialatt tartalmas időt tölthettek együtt, és különleges, kézzel készített emlékkel térhettek haza.

Páros bemutatkozó

Gál Barbi és Becskei Andor vagyunk. 2017-ben szereztünk grafikusművész, illetve szobrász diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, azóta szabadúszó és főállású művészként éljük életünket. Ezidő alatt számos különféle projekten dolgoztunk együtt. Széleskörű ismereteinknek, nyitott személyiségünknek, racionális szemléletünknek köszönhetően és a különböző szakterületekből adódóan jó párost alkotunk. Mikor egyikünk tervez, a másikunk kivitelez, s ugyanígy működik fordítva is.  
Poloska-design névvel létrehoztunk egy mini-brandet, mely a közösen készített design termékeinket és workshopjainkat gyűjti egy csokorba.
Az alábbi blokkban a kézműves, kreatív programjainkat részletezzük. A workshopok a műtermünkben, közösen kijelölt helyszínen, vagy a Héthatár Kecskefarm programjaként kerülhetnek megrendezésre előre meghirdetett időpontokban.

Táblakép festés

A foglalkozás keretein belül a "táblakép" készítés egyszerűsített technikájával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Tetszőleges formájú, és mintázatú, lézervágott fa táblákkal készülünk, a workshopon pedig ezeket az előkészített mintadarabokat díszíthetitek, festhetitek természetes összetételű, vegyszermentes festékekkel a résztvevők. (Az alapot is mi magunk készítjük elő műhelyünkben.) Száradást követően közösen lekenjük őket felületzáró olajjal, igény esetén mágnest, vagy akasztót ragasztunk a hátoldalra.
A workshop 3 hívószava: fenntarthatóság, kreativitás, egyediség

Cianotípia

A cianotípia egy közel 150 éves múltra visszatekintő klasszikus fotóművészeti képalkotó eljárás. Más néven blueprint, kéknyomat.
Széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál azoknak, akik kreatívan akarnak kísérletezni a fény és árnyék játékával.
Működési elve rendkívül egyszerű, mégis csodálatos. A folyamat során a fényérzékeny – a vas(III)-citrát és a kálium-cianid –ot egyenletesen eloszlatjuk egy papíron vagy más alkalmas felületen. Erre a kívánt mintát vagy negatív filmet helyezünk el a fényérzékeny felület felett, majd az egészet kitesszük a napfényre. A fény hatására kémiai reakciók mennek végbe a papíron és kialakul a végleges, kék színű képet. Amint a napfénnyel érintkező réteg szürkéssé színeződik, folyóvíz alatt átmossuk a papírt, majd száradást követően megkapjuk a végleges képet.

Kéz "szobor" készítés

Különleges emléket készíthetsz az adott pillanatról ezen a foglalkozáson. Lehetőségetek van párban, összekulcsolt kezekről mintázni közös alkotásotokat. Szuper randiötlet, vagy anya-gyermek program.  Örök emléket készíthettek pici babátok kezecskéjéről, vagy tappancsáról. 
Izgalmas folyamat, biztonságos lépésekben, egészségre ártalmatlan alapanyagokkal. 
 
Ha bármi kérdése van
Hívjon minket bátran!